Kommande aktiviteter

VÄLKOMMEN TILL

SJÖBO KONSTFÖRENING

Kommande/ Pågående  aktiviteter Missa inte Konstrundorna i Skåne 2023, som äger rum med början 6 april.


Titta gärna på några av de olika Konstrundornas hemsidor, för mer information, innan ni åker! www.konstrundan.se, www.ksvkonst.se, www.konstrundan.com , www.vskg.se, www.oskg.nu. 

Konstföreningens styrelse föreslår medlemmarna att under våren besöka BANKSY- utställningen på Amiralen i Malmö!


The Mystery of Banksy – A Genius Mind. Utställningen är oöverträffad i sitt slag med fler än 150 presentationer av verk, av den hyllade street art-konstnären.

Världens mest kända gatukonstnär har flyttat in i Amiralen Malmö. Eller har han det egentligen? Banksy själv har inte haft något med utställningen att göra, allt är kopior.

Arrangörerna säger att det är en oauktoriserad utställning. Icke godkänd av konstnären. Som anarkist skulle han avstå från sin upphovsrätt.

Ett tveksamt argument då Banksy själv förgäves kämpat mot klädfirmor och pryltillverkare som använder hans verk utan lov.

Följ med in på Amiralen bland fejkade pengar, målade elefanter, tunnelbanevagnar och konstverk.

Utställningen på Amiralen innehåller inte bara graffiti utan även bl.a. fotografier, skulpturer, videoinstallationer och olika tryck.

Ett exempel är när han 2006 målade en levande elefant med samma mönster som tapeterna i rummet, en kopia av denna visas i en liknande miljö.

Utställningen som redan vandrat i Tyskland och Österrike. Nya rekord har slagits, över en miljon besökare hittills. 150 verk visas i olika rum och miljöer.

Utställningen pågår till 21/5 2023.

För information om öppettider och priser m.m. besök hemsidan:

https://mystery-banksy.se


Följ gärna Sjöbo Konstförening på Facebook!!